RESIDENCE AEQUOR ANTWERP

RESIDENCE AEQUOR ANTWERP

  • Description:
    Reconversion 'oud havenhuis' to luxe apartments.
  • Client:
    Vlaamse Poort NV Bermaso NV
  • Location:
    Entrepotkaai 1,B-2000 Antwerp
  • Project Manager:
    Dirk Hendriks
  • Collaborators:
    Ruben Vandenbulcke, Caro Vermeiren, Stephane Van Eester
  • Stability:
    Archimedes NV
  • Engineering:
    Archimedes NV

Living next to the ‘MAS’, where water and docks unite with culture, gastronomy and top architecture, in short ‘a masterful place’. A context in full transformation where the former Harbour House as footprint presents itself as the last missing opportunity and necessary new construction transformation to this intriguing part of the city.
This ‘living tribune’ next to the water, presents itself as a very simple, rigid, timeless and consistent setup. A typical design with great attention to encloseable terraces as an extension of all living spaces. You get wide panoramic views to the Scheldt, the only business seats on the MAS!

A new interpretation with actual sharpness, with a stately frame in dark polished concrete as the new chic and contemporary, exclusive living in Antwerp. A concept in which glass, sea and water are key.