CORDEEL New HQ – Temse

CORDEEL New HQ – Temse

  • Description:
    Cordeel New HQ - Temse
  • Client:
    Cordeel Zetel Temse nv
  • Location:
    Temse
  • Project Manager:
    Evi van Schooneveld
  • Collaborators:
    Nick Verbeeck, Wim Heyninck
  • Stability:
    Ney & Partners
  • Engineering:
    T.E.E.nv - Arch & Teco Engineering Cordeel Daidalos Peutz bouwfysisch ingenieursbureau
  • General Contractor:
    Cordeel

Currently there are already two buildings of the firm Cordeel (metal and prefab department) on the former Boelwerf site. The aim is to relocate every department, currently located at the Eurolaan, to this site.

The headquarter is designed as a valuable fresh addition to Cordeel’s utility site and offers an overview to the entire site on one hand and Temse’s city centre on the other. The existing dry dock is spanned by two double high trusses with transversal beams in between. This is placed on two concrete volumes 73m away from each other that provide the entrances to the office building, each containing two elevators and two staircases.

The two office slabs of 2300 sqm each are entirely glazed floor to ceiling and are encircled by terraces. The structural 3m60 grid enables a flexible division of the office space. This way a mix of landscape offices, meeting rooms and offices for project leaders and directors can be obtained. The multifunctional spaces with an excessive adjacent terrace at the southern head of the building offer exceptional panoramic views.