BODART Berchem

BODART Berchem

  • Description:
    Interior of the new Bodart shop in Berchem
  • Client:
    Bodart
  • Location:
    Grote Steenweg 227, B-2600 Berchem
  • Project Manager:
    Eva Plasmans
  • Collaborators:
    Edwin Remmerie
  • General Contractor:
    Convents Group

A corner building of 545 sqm, located on the Grote Steenweg in Berchem, with basement and parking lot becomes the perfect starting point for the new Bodart shop. The program of requirements stated that the showroom, offices and warehouse had to be accomodated in a continuous space. The concept consists of 3 beam-shaped volumes placed carefuly in the room. One in glass, the two other ones are coloured red and black. The space between the volumes serves as a showroom and as a warehouse (in the back of the store).