BERGSE PLAAT Bergen op Zoom

BERGSE PLAAT Bergen op Zoom

  • Client:
    Rabo Vastgoed bv
  • Location:
    Bergen op Zoom

Six volumes of all sixteen apartments form the tailpiece of a large new development on the outskirts of Bergen op Zoom. Six architects were invited to develop their own vision within the boundaries of the urban development plan. The entrance level is on the deck above the half-submerged garages. The long galleries along the length of the wall and accompanying terraces were inspired by New Orleans. Each apartment has one glass bay window with coloured glass and a spacious terrace. Under this are maisonettes whose living space is spread over two floors. The building is completely white with the exception of the terraces that have been finished off with a greying tropical wood.