ALBINTRA RANST

ALBINTRA RANST

  • Description:
    Building new warehouses and offices
  • Client:
    Albintra NV
  • Location:
    B-Broechem
  • Project Manager:
    Edwin Remmerie
  • Collaborators:
    Wim Heyninck
  • Stability:
    Arcade NV
  • Engineering:
    Boydens NV
  • General Contractor:
    Verelst NV

The new office was designed to conceal both the existing as well as the new warehouses from the street. In order to achieve this goal, the building was placed as a sweep on to the landscape and elongated to its maximum length. The ground floor is defined as a plinth in green exposed concrete and a large glazed surface marking the entry. The office area cantilevers over the access floor, its facade clad in profiled black steel plates combined with glazed surfaces in bronze anodised frames. The volume will always create a clear landmark within the whole site, constantly visible above lorries and activities taking places on the grounds.

(images Koen Van Damme (KVD))