“AEN DE HOORN” ZOUTLEEUW

“AEN DE HOORN” ZOUTLEEUW

  • Description:
    Building an administrative center, parking, shops and apartments.
  • Client:
    DMI vastgoed & Willemen General Contractors
  • Location:
    Zoutleeuw
  • Project Manager:
    Stefan Schoonderbeek
  • Collaborators:
    Wim Heyninck, Peter Mermans, Gerlinde Verhaeghe, Hannelore Verstreken
  • Stability:
    Grontmij Vlaanderen NV
  • Engineering:
    Grontmij Vlaanderen NV
  • General Contractor:
    Willemen General Contractors - DEMOCO

The building consists of a pedestal with an administrative center, shops, a private and public parking area, with 3 separate living spaces. The building opens to a square on the west side and the underlying park. Both the volume game (overcrowded volume serves as an entry gap and accentuates the headline) as the function fitting (shop function pivots around the corner) and the public site (green square with stairway) contribute to this open character.