NIKO

NIKO

  • Description:
    Renovation and expansion of the office in Sint-Niklaas (5450 m²)
  • Client:
    Niko
  • Location:
    Industriepark West 40, B-9100 Sint-Niklaas
  • Project Manager:
    Peter Mermans
  • Collaborators:
    Laurence Bernard, An Steylaerts (Interior)
  • Stability:
    VK Engineering
  • Engineering:
    VK Engineering
  • General Contractor:
    Roegiers nv

Light is a special captivating medium to generate architecture and thereby attain a balanced composition. It is literally the illumination of spaces and the creation of atmosphere. At the basis of this its control systems and switches are indispensable. As an important exponent in this account the NIKO company wishes to thoroughly reorganize the existing offices and to rearrange them into a clear organization for the future. A large glass domed patio forms the central heart of the building. As an addition in the program and a cynosure to its surroundings, the new glass office box stands in a stately manner atop the existing building. Copper reflective Venetian blinds mask the existing buil-ding’s live wires around the office platform. A coloured evening atmosphere lights up like one great strip of light along the motorway.